Language:
Verdens største backgammonrom

Backgammon spill – det grunnleggende

Av I. Wakefield Introduksjon
Jeg har gledet meg over å spille backgammon i over 20 år (jeg er nå 38). Spillet ble introdusert for meg av en albansk venn, og vi kunne spille i timevis. I disse tidlige årene var jeg overbevist om at der var et korrekt trekk for hver eneste terningkombinasjon (som backgammon-skolen ville forsvare). Jeg vet nå at dette ikke er tilfellet; backgammon er et risikospill, det å vite når man skal ta en risiko, og når man ikke skal ta den.

Sette opp spillet
Min strategi for å vinne (rating 1720) banksaldo £9,500 begynner allerede før spillet starter. La åpningskastet tippe spillet i din favør. Du vet at du er en god spiller, ikke sant? – alle vinner og taper vi, hemmeligheten er å tape lite og vinne stort!!!! (Kreer et spill som gjør dette oppnåelig).
Å vite at dine muligheter er gode hvis du setter opp mange spill med 5 eller flere, noe som etter statistikken vil øke dine sjangser for å vinne serien.

Doblingsterningen (kuben)
Å vinne STORT kan bare oppnås gjennom manipulering av motstanderen med doblingsterningen – mange spillere med lav ranking lider av et mindreverdighetskompleks og vil ikke trekke seg, det ville være å innrømme fiasko – dette må du bruke til din fordel, og husk, en smart spiller trekker seg når han vet at hans sjangser for å vinne er under gjennomsnittet mot en dyktig motstander. Likeledes, når du dobler, må du gjøre dette på et tidspunkt da din motstander fremdeles tror at han har en god sjangse for å vinne.

Sannsynlighet
Hvis du forstår sannsynlighetsregning, vil dette øke dine sjangser for å vinne. F.eks. er det vanligste slåtte nummeret enten direkte eller indirekte 6 (17 av 36 ganger). Det er nesten 50%. Hvis du noen gang har lurt på hvorfor du blir truffet tilbake så mange ganger når du treffer motstanderens brikke nr. 7, er det en “sannsynlighet”.
Det er så en glidende sannsynlighetsfaktor fra 5 ned til 1, hvor 11 av 36 kast sannsynligvis vil gi en 1. Etter 6 reduseres oddsene dramatisk ned til 6 av 36 for at man skal kaste en 7, og videre er det ikke sannsynlig at det kastes over 9 i over 3 av 36 kast.

Og til slutt…
Å spille backgammon på internett er en fantastisk måte å lære på, og det kan være svært underholdende, men jeg nyter ingen ting mer enn å sitte ned med en gammel venn, med solen i ryggen og en kald øl ved siden av oss, grublende over livets utfordringer, mens vi spiller et godt gammelt backgammon-spill.

Klikk for å spille
Backgammon

Mer backgammon artikler:

Klikk for å spille
Backgammon