Language:
Verdens største backgammonrom

Backgammon – Anbefalt Moves

Av R. Sade Det hele dreier seg om plass

Hvor mange ganger har du vært midt i et spill og gitt terningene skylden for din elendighet? Får å forhindre slike situasjoner, er det viktig å være klar over at til forskjell fra lykkespill, dreier backgammon seg om spillerens evne til å bygge opp en kalkulatert strategi trinn for trinn.

En naturlig tilbøyelighet er å lage så mange punkter som mulig mens man etterlater færre sårbare blotter. Selv om denne tankegangen er riktig, bør du ikke følge den for enhver pris. Å lage flere punkter og legge flere brikker på dem for å hindre treff, vil begrense dine muligheter til å nå det endelige siktemålet, hvilket er å flytte brikkene dine ut av brettet før motstanderen.

Poenget er å skape anledninger, ikke bare å lage punkter. Ofte vil blotter gjøre det mulig for deg å lage kvalitetspunkter i ditt hjemland (bo), og skape flere anledninger hvor du kan treffe motstanderens blotter. Et klassisk eksempel er åpningskastet 3-2 eller 1-4, hvilket tidligere ble spilt tradisjonelt som 12-17. I dag blir det mer og mer klart, at selv om dette trekket hindrer et treff, så begrenser det i høy grad mulighetene for etterfølgende flytt.

Generelt, hvis du våger å etterlate flere sårbare blotter i begynnelsen av spillet, vil det være enklere for deg å bygge opp en fordel ettersom spillet utvikler seg. I begynnelsen av spillet har motstanderen ennå ikke laget kvalitetspunkter, og hjemlandet hans er utsatt. Derfor kan du enkelt flytte inn de av brikkene dine som ble truffet, mens du utnytter blottene dine til å lage dine egne kvalitetspunkter.

Husk at det ikke er terningene som bestemmer spilleresultatet. De mulighetene du har laget vil gjøre det mulig for deg å velge gode trekk fra et stort spekter av nummerkombinasjoner.

Evnen til å balansere risikoen med å etterlate blotter mot anledningene til å lage kvalitetspunkter, hjelper deg til å spille med større trygghetsfølelse. Når motstanderen ser din selvtillit og strategien bak dine trekk, vil han nøle med å ta sjangser og begrenser således sine egne muligheter i løpet av spillet. Når motstanderen forstår at du er villig til å ta gjentatte sjangser, etterlate flere blotter, treffe flere av hans brikker og lage kvalitetspunkter, vil han spille mer konservativt og hemme fremgangen i eget spill.

Klikk for å spille
Backgammon

Mer backgammon artikler:

Klikk for å spille
Backgammon