Language:
Verdens største backgammonrom

Backgammon- den vinnende strategien

av yakirm Den nåværende mest fremherskende backgammon strategien foreslår at man først unnslipper med ens løpere, for så å blokkere motstanderen i ens eget hjemland.

Jeg vil imidlertid forslå en litt annerledes strategi. Først og fremst er det bedre å prøve å forhindre at motstanderen slipper unna med høye tall som 6, selv om det betyr å legge blotter. Denne strategien er effektiv, fordi de fleste spillerne i dag først tenker på å unnslippe, og så overveier alle andre behov.

Når du hindrer motstanderen din i å unnslippe, får han problemer og endrer sin strategi. Da kan du begynne å lete etter en vei ut fra motstanderens hjemland, selv om det betyr at du må blotte løperne dine. Motstanderen vil prøve å treffe brikkene dine til enhver pris, selv om det er til egen ulempe. Stresset av å være blokkert, vil motstanderen gjøre mange feil.

Etter å ha fått egne brikker ut, og med motstanderen fremdeles blokkert i ditt hjemland, flytter du brikkene dine forsiktig inn i hjemlandet. Prøv å hindre motstanderen i å treffe dine brikker med en hvilken som helst kombinasjon av numre (med mindre det ikke finnes andre alternativer). Mens du flytter brikkene dine ut av brettet, prøv å beholde et likt antall brikker på hvert punkt, siden dette vil redusere risikoen for å bli truffet.

Som vi alle vet, ikke alle strategier fungerer i backgammon, og noen ganger har terningene sine egne planer. Men det finnes fremdeles en løsning.

La oss si at du prøver å blokkere motstanderen på bekostning av å etterlate fjerne blotter, som likevel treffes. Spillet er ikke dermed tapt. Hvis du er blitt truffet mer enn to ganger, prøv å lage to ankre i motstanderens hjemland, selv om det betyr å lage treff for motstanderen. En eller annen gang er det sannsynlig at motstanderen vil etterlate blotter, hvilket vil øke dine sjangser til å treffe hans brikker og returnere dine brikker til ditt eget hjemland, som nå skulle være sterkt.

Men ikke glem at man trenger en god del flaks i backgammon. Det hender av og til at noen får mye flaks, men ikke vet hva de skal gjøre med den. Skulle du ha hellet med deg, er dette den perfekte måten å utnytte hellet på.

Klikk for å spille
Backgammon

Mer backgammon artikler:

Klikk for å spille
Backgammon