Language:
Verdens største backgammonrom

Backgammon – Flaks eller sannsynlighet

Av M. Petersen Noen tror at suksess i backgammon bare er et spørsmål om flaks, men hvis du ser på spillet matematisk, vil du oppdage at en stor del av spillet består av sannsynlighetsregning.
Det handler om å ikke stå alene, men hvis du må stå alene med en brikke, er målet å finne en posisjon på brettet hvor det er minst sannsynlig at motstanderen din skal nå den.
For eksempel: Hvis jeg treffer deg, må jeg ikke stå alene på det punktet hvor du kan nå meg med sju pip, fordi det mest sannsynlige kastet med to terninger er 7. Du kan få det med 6-1, 5-2 og 4-3.
Likeledes finnes det mange andre faste regler for hvordan man flytter sine brikker med visse terningkast. Du kan gjøre det ved å eksperimentere, eller ved å bruke biblioteket, hvor du kan finne en rekke bøker om Backgammon og hvordan man regner ut sannsynligheten for å vinne en formue på “PLAY65”.
Selvsagt kan du velge å være en av dem som baserer spillet sitt bare på flaks. Svært få lykkes på den måten. De fleste vanlige mennesker får mest ut av spillet ved å bruke sannsynlighetsregning.
Klikk for å spille
Backgammon

Mer backgammon artikler:

Klikk for å spille
Backgammon