Language:
Verdens største backgammonrom

Juster Backgammon strategi

Ved Magounakis
Backgammon er et veldig gammelt spill. Oldtidens grekere og romere spilte spillet, og i Egypt ble et brett, som antas å være en forløper for et Backgammon-brett, funnet i kong Tuttankammons grav.

I løpet av sin lange historie har Backgammon hatt mange forskjellige navn. Romerne kalte spillet “Tabulae” (table/brett), “Tali” (små stener), “Alea” (terninger), eller “Ludus Duodecim Scriptorum” (tolv-linjers spill). I Makedonia ble det kalt “Plakoto”, i Frankrike “Tric Trac” og i Spania “Tables Reales”.

Der finnes mange forskjellige strategier for å vinne Backgammon. Men siden hvert spill går veldig raskt, må du være i stand til å justere, og noen ganger være i stand til å “forutsi” motstanderens trekk!

Her er noen annerledes spillestrategier:

RACING POSITION – PURE RACE

Løpespill er en strategi hvor spillerne ikke har noen kontakt med hverandre, som f.eks. ved blokkering av et punkt i motstanderens hjemland. Formålet er rett og slett å få alle brikkene til eget hjemland så raskt som mulig for senere å flytte dem ut av spillet. For en nybegynner kan dette være en god strategi.

HOLDING GAME

Blokkeringsspill er en strategi hvor man lager et høyt anker (et punkt som er blokkert av to eller flere brikker) i motstanderens hjemland. Formålet er så lenge som mulig å hindre motstanderen i å flytte brikkene sine til eget hjemland.

BLITZ

Formålet med Blitz er å holde motstanderen ute av spillet ved å blokkere punkter i ditt eget hjemland når din motstander har én eller flere brikker på baren.

BLOCKING GAME

Blokkeringsspill er når du fanger motstanderen bak en blokade med flere punkter. Den ultimate blokaden er “prime” – en blokade av seks punkter.

BACK GAME

“Bakspill” er en strategi du kan bruke når du er langt bak i spillet og har ett eller flere ankre i motstanderens hjemland. Idéen er å vente til motstanderen etterlater en blott, for så å treffe motstanderens brikke. For å forhindre at motstanderen kommer inn igjen med sine brikker, må du lage en blokade, helst en “prime”, i motstanderens hjemland.

Klikk for å spille
Backgammon

Mer backgammon artikler:

Klikk for å spille
Backgammon